A SPACE-SMART MODERN PENTHOUSE

Good space planning goes a long way for this family home for four. By rethinking the original floor plan to conceptualise rooms with a better space flow, the designers from D’ Initial Concept created the perfect home tailored to the homeowners’ living needs.

Making room
Having stayed here for the last five years, the homeowners and their two sons wanted a change of scene for their home. Most importantly, they wanted quality materials to replace the worn down carpentry works. Interior designers Edmund Ong and Jaslyn Hong acceded to this request with a major overhaul and also tweaked the original floor plan. The dining area was re-allocated to the balcony, allowing the dining and living zones to be separated by a comfortable distance.

Easy appeal
To convey a timeless and modern style in the kitchen, Edmund and Jaslyn worked with a sophisticated palette of earthy, neutral tones. Quality and long-lasting surfaces and hardware such as quartz worktops and Blum fittings were also applied. “The homeowner is an engineer and was very pleased when we chose Blum fittings for the kitchen,” says Edmund. “They wanted a home that would serve them well for a long time and this material selection definitely meets the criteria.”