Media



4-bedroom HDB | 1,281 Sqft | Lookbox Living

A touch of classic English makeover

Bearing a timeless and contemporary design with a dose of classic English influences, this three-bedder residence has been transformed from a cookie-cutter flat to a sophisticated dwelling by D’ Initial Concept. Most HDB flats lack vigour and interest on the outside. But it doesn’t have to be that way on the inside. It helps that the owners had a clear concept and are very attuned to their likes and dislikes. “They requested for some wall trimmings, so I made sure to incorporate them appropriately in the bedrooms and living room,” says Ashley, the designer responsible for this project. She also made clever use of the trimmings on the door that hides the passageway to the bedrooms. This new addition created an illusion of space and symmetry in the living room.

4-bedroom HDB | 1,001 Sqft | Lookbox Living

BACHELOR PAD CHANNELS HOTEL DECADENCE

To give this ordinary HDB flat the five-star treatment, the D’Initial Concept designers conceptualised a sleek interpretation of the modern contemporary style with a well-appointed material palette. While most homeowners play it safe with the modern contemporary style, this young singleton wanted to up the style game for his 4-room flat. Designer Edmund Ong from D’Initial Concept says: “The homeowner wanted a contemporary look with simple neutral tones, but he also wanted to experiment with materials and textures.” Armed with this design vision, the design team gave the TV feature wall a unique tiled finish, and incorporated vinyl flooring in edgy slate-effect patterns

4-bedroom Executive Condominium | 1,163 Sqft | Lookbox Living

A MODERN LUXE TREATMENT

A four-bedroom executive condominium apartment is transformed into a hotel-like space in the hands of D’ Initial Concept. The brief comprises a modern luxe interior with plenty of storage. “They also wanted the home to look cosy but not too dark,” says designer Ashley Loh of D’ Initial Concept. With that, Ashley proposed a palette of wood, grey and metallic accents. The living area is one prime example, with textured grey tiles and mirror panels for the television feature wall. Here, she gave attention to lines, meticulously produced via the feature wall and the slim floating console.

4-bedroom Condominium Penthouse | 4,704 Sqft | Lookbox Living

STRUCTURAL COLUMNS ENHANCE THIS HOTEL-INSPIRED PENTHOUSE

In this two-storey condominium unit, its supposed design flaw became a design asset with the clever intervention of D’ Initial Concept. The designers integrated the rounded columns into their hotel-inspired design by way of luxurious finishes, thus giving the multi-generational family living here a home filled with comfort and class.

An expansive communal space sets the stage to host large groups of people. Edmund Ong, Manager of D’ Initial Concept, who helmed the renovation together with designer Sheena Sim, says: “The homeowners asked for a big entertainment area along with a home office.” To maintain the free-flowing sense of space, the designers used a textured paint finish with a metallic sheen to beautify the structural columns.

3-bedroom Condominium | 2,538 Sqft | Lookbox Living

A GLITZY LOOK FOR A CONDO APARTMENT

Many would agree that when it comes to city living today, space is a luxury. So, what does one do when there’s an abundance of space in the home? This family of two roped in D’ Initial Concept to transform a sprawling condo into a luxurious abode with gleaming surfaces and bold ideas.

When the young female homeowner and her father approached D’ Initial Concept, they already had a vision for their new property. To put it simply, they wanted luxurious interiors with mirrors and black accents. “She also wanted a walk-in wardrobe in the junior master suite, that she would occupy,” shares Edmund Ong, designer of D’ Initial Concept. Edmund is no stranger to creating dramatic concepts. One of the ideas he proposed was to have tufted furniture in a vibrant blue hue as standout pieces in the living area.

3 Gen BTO HDB Flat | 1,290 Sqft | Lookbox Living

A CONTEMPORARY MULTI-GEN HOME WITH A RUSTIC EDGE

A visual splendour of dark, dramatic textures takes over this family home for five. The D’Initial Concept designers worked out a contemporary design scheme with dusky wood details to highlight a cosy and welcoming living space. To boost the home’s functionality, they packed in tons of storage and other hidden features that maximise space without forsaking style.

4-bedroom Cluster House | 3,671 Sqft | Lookbox Living

Shaping a home

Often, a new home might not present the ideal space for its owners, and this could happen no matter the size. This cluster house, for instance, may offer plenty of double-volume spaces, but reconfiguration was key to making it the perfect home. See how D’ Initial Concept transforms the living spaces to cater to the needs of a three-generation family.

4-Room HDB Flat | 1,100 sqft

A practical design with flourishes of elegance.

Designer Ashley Loh was tasked to come up with a distinctive design for this 4-room HDB flat. Drawing inspiration from the colonial English look, she created spaces that are remarkably stylish yet fully practical for the homeowner and his mother.

Widening the entrance to the kitchen creates a more natural flow of light and space. A light-coloured neutral palette maintains the bright and open feel of this open concept kitchen. A beautiful combination of black quartz countertops and a mosaic tile backsplash adds to the sophisticated atmosphere. The designer also customised a built-in dining table using a cantilevered top that accentuates the open flow of space.

5-Room HDB BTO Flat | 1,100 Sqft | Lookbox Living

5-Room flat with dedicated spaces for work and play.

The young couple staying in this BTO flat knew that they wanted their home to be a place where they could rest, entertain and work. They engaged the design team from D’ Initial Concept to do up their new home and the result is a stylish abode designed with spaces that meet their various needs.

A customised bar counter shares the space in the dining area, providing the homeowners and their guests a cosy place to chill out after a meal. The wooden dining table and chairs complement the edgy feel of the dark-coloured background, while a trio of pendant lamps helps to anchor the dining space and completes the look.